Commerciële innovatie voor technologiebedrijven !

Uw bedrijf doorloopt een levenscyclus.

Elk product, product groep of bedrijf doorloopt een levenscyclus. Kenmerkend voor technologiebedrijven is dat de producten en productgroepen die zij creëren deze cyclus zeer snel kunnen doorlopen en dat elke fase zijn eigen kenmerken heeft.

Binnen elke fase van de levenscyclus dient een andere strategie en een ander beleid toegepast te worden. Indien bedrijven succesvol willen blijven of worden dienen zij hier bewust en pro-actief mee om te gaan. Dit vertaalt zich niet enkel naar producten, maar ook naar klanten en de eigen organisatie.

De start van een productbedrijf.

Het vertalen van een idee naar een succesvol product vergt méér dan enkel technologische kennis of inzicht. Welke elementen zijn bepalend voor het product, hoe maak ik de juiste keuzes in het ontwikkelingsproces, wat is het verschil tussen een demonstrator en het finale product, hoe past het product in een volledige oplossing, welke technologische en commerciële partnerships zijn er nodig,wie is mijn potentiële klant en wat verwacht hij van het product, wie zijn de mogelijke concurrenten , hoe balanceer ik mijn investeringen & kosten, wat is de impact op mijn winst en verlies rekening,...  ?

De overgang van een productbedrijf naar een marktbedrijf.

Bedrijven worden meestel opgestart door mensen die een uniek technologisch inzicht kunnen vertalen in producten. Het al dan niet innovatieve karakter wordt beloond met succes en het bedrijf wordt een succesvol “productbedrijf. Hier start echter de volgende uitdaging, hoe kan men van een succesvol productbedrijf ook een succesvol marktbedrijf maken?

Semcor biedt u ruggensteun.

De concurrentie ligt op de loer. Naast strategie en beleid speelt ook de timing een belangrijke rol. Uw werknemers verstaan perfect de technologie maar al de andere facetten hebben voor hen minder of geen belang..

Hoe moet u commercieel beleid en productontwikkeling met elkaar verzoenen?

Hoe kan u uw mensen helpen de juiste keuzes te maken?

Semcor begeleidt u bij deze overgang met bedrijfsadvies op maat.

 

 

Technology - company life cycle

 

Van product naar marktbedrijf.

 

Semcor biedt u ruggesteun.