Stephan Engelen

Semcor werd opgericht door Stephan Engelen. In een tijdspanne van 20 jaar was hij zelf verantwoordelijk voor de verschillende onderdelen van de technologie- waardeketen, alsook de integrale waardeketen - zowel voor technologie in de opstartfase als voor technologie in de groei- en maturiteitsfase. Hij bouwde een uitgebreide leidinggevende ervaring op in verschillende cultuursferen: Europa, Verenigde Staten, Taiwan en Singapore. 

 

Zijn carrière startte hij bij Philips Electronics België waar als account executive doorgroeide naar key account manager voor de Philips producten binnen de IT distributie in België. Vervolgens verhuisde hij naar de hoofdzetel van Philips Consumer Electronics te Eindhoven waar hij als marketing manager Europa verantwoordelijk was voor de marketing en uitbouw van de productgroep "Philips monitoren"  in de Europese IT markt. Naast het aansturen van de traditionele marketing mix elementen bouwde hij hier een rijke ervaring op met R&D, Sr. Productmanagement, productie, logistiek enerzijds en de culturele diversiteit en rijkdom die Europa en het ondernemerschap biedt anderzijds. Dit werd later uitgebreid  naar een integrale globale verantwoordelijkheid als BU marketing & sales manager voor de productgroep "camera technologie" binnen Philips Business Electronics .

 

Na deze omzwervingen kwam hij terug naar België en ging hij aan de slag als LOB manager bij Cisco Systems, verantwoordelijk voor bedrijven tot 500 werknemers. Hij groeide uiteindelijk door naar director voor partnerkanalen, marketing en business development en uiteindelijk tot Managing Director voor België- Luxemburg . Hij werd verkozen tot RSM of the year for Northern Europe, MD of the Year - Northern Europe en MD of the Year- EMEA.

 

Sinds 2004 begeleidt Stephan Engelen technologiebedrijven vanuit Semcor binnen hun veranderingstraject. Gedurende de laatste 4 jaar slaagde hij erin 10 tallen bedrijven succesvol  te ondersteunen binnen hun verder ontwikkeling als bedrijf. 

Hiervoor gebruikt hij afhankelijk van de noden enerzijds het Sem-Core©-model of brengt hij bedrijfsadvies op maat .

Uiteindelijk kunnen zijn cliënten rekenen op zijn rijke ervaring, zowel operationeel, tactisch als strategisch om hen optimaal te begeleiden en ondersteunen. Semcor is erkend door de Vlaamse overheid voor de peiler van advies.

Stepha Engelen Profiel