17 miljoen euro extra voor bedrijfsinnovatie

Het Instituut voor Wetenschap en Technologie (IWT) krijgt 17 miljoen euro extra voor bedrijfsinnovatie. Hierdoor stijgt zijn budget voor volgend jaar tot 270 miljoen euro. Deze stijging maakte Vlaams minister van Wetenschap en Innovatie Fientje Moerman bekend tijdens de 15de verjaardag van het innovatieagentschap. Daarnaast wil Moerman het aandeel hoogtechnologische producten in de Vlaamse export opkrikken. Hiervoor trekt ze 2 miljoen euro extra uit.


Om ons gemiddelde van Vlaamse export binnen de Belgische op het niveau van 80 procent te houden, moeten meer hoogtechnologische producten geëxporteerd worden. Daarom wil Moerman dat de Flanders Investment and Trade (FIT) een vijftal gespecialiseerde economische vertegenwoordigers aantrekt.

Deze zouden bedrijven met hoogtechnologische producten in het buitenland een handje kunnen helpen. Vandaag bestaat er al een uitgebreid netwerk van Vlaamse economische vertegenwoordigers in het buitenland. Door 2 miljoen euro vrij te maken, wil minister Moerman enkele van hen terug naar Vlaanderen lokken.

De vice-minister benadrukte het belang van innoverende ondernemingen. Innovatie verklaart immers een groot deel van de economische groei met 25 tot en met 50 procent. “Onder meer om die reden is investeren in innovatie een noodzaak, ook vanuit de overheid”, aldus minister Moerman..

 Bron: De standaard.